POV Acacialaan


Algemene informatie

Vestiging:

POV Acacialaan

LRK nummer: 177930639
Adres: Acacialaan 1, 7611 AP Aadorp
Telefoon: 0546-821179
Teamleider: Annemiek Soepenberg
Openingstijden: 8.45 - 11.45 uur (ma/wo en di/do)
Website: www.kovdecirkel.nl
Bijzonderheden: peuterspeelzaal

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

acacialaan_1acacialaan_2acacialaan_3acacialaan_4acacialaan_5acacialaan_6

Bij PSZ Acacialaan kunt u als werkende ouder(s) kiezen voor peuterspeelzaal voor uw kind.
Ook een combinatie van peuterspeelzaal en kinderopvang is mogelijk. Hierdoor kunt u optimaal gebruik maken van een compleet en uitdagend ontwikkelingsaanbod voor uw kind binnen de opvangtijden die aansluiten bij uw werk. Voor het peuterspeelzaalwerk kunt u een bijdrage ontvangen volgens de Wet Kinderopvang.
Onze medewerkers van de afdeling Klantenservice geven u graag alle informatie over de mogelijkheden.

 

Tijden: 

Maandag/woensdag en dinsdag/donderdag:
08.45 - 11.45 uur

 

Aantal groepen: 2

Groep maandag- en woensdagochtend
Groep dinsdag- en donderdagochtend 

 

 

 

De Peuterspeelzaal/ peuteropvang (PSZ) ligt in het dorp Aadorp( gemeente Almelo) en is gehuisvest in het IKC centrum 0-6 jaar “De Opmaat” aan de Acacialaan 1.
Parkeren kan bij het IKC gebouw maar ook in de straten rondom de school. Op de fiets is de PSZ/PO gemakkelijk te bereiken.

De PSZ/PO  is een dorpsvoorziening voor peuters van 2 - 4 jaar met als basisfunctie het bieden van mogelijkheden tot spelen, ontwikkelen en ontmoeten ter voorbereiding op de basisschool.

 

Integraal Kind Centrum ( IKC ) en de samenwerking in Aadorp

Deze PSZ/PO locatie is partner van het Integraal Kind Centrum (IKC) “De Opmaat”. Dit is een samenwerkingsverband van alle organisaties die werkzaam zijn in Aadorp en die werken met kinderen van 0 tot 12 jaar. De organisaties stemmen periodiek met elkaar af met als doel een breed aanbod op dorpsniveau te behouden.

Ook werken we aan de  inhoudelijke samenwerking tussen de PSZ/PO, de kinderopvang (KOV) en basisschool De Tweeklank. Er is regelmatig afstemming om de doorgaande lijn te verbeteren en een op elkaar afgestemd aanbod te realiseren.

Door te klikken op de logo's onderaan deze pagina, wordt u doorverwezen naar de websites van de school en de kinderopanglocatie.

We werken van 0- 4 jaar met hetzelfde programma en wel voor de KOV met UK en Puk en voor de PSZ/PO met Puk en KO. Deze twee programma’s sluiten op elkaar aan en hebben een doorgaande lijn. De doelen die we nastreven sluiten aan bij de basisschool zodat ook daarmee een doorgaande ontwikkelingslijn is.

Tevens zijn de thema’s die in de KOV en PSZ/PO en in de onderbouw van de basisschool worden gehanteerd gelijk en is er een gezamenlijke jaarplanning. Vier keer per jaar zullen gezamenlijke activiteiten worden gehouden rondom het thema wat dan behandeld wordt. Ouders worden hierbij betrokken en twee keer per jaar uitgenodigd.

 

De locatie:

De PSZ/PO heeft één groepsruimte voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Er is een hoofdingang en ouders komen met hun kind een hal binnen waar diverse groepsruimten aan liggen.

We delen het gebouw met de kinderopvang en de groepen 1 en 2 van basisschool de Tweeklank. De groepsruimte van de PSZ/PO delen we met de buitenschoolse opvang (BSO). Wij maken 's morgens gebruik van de ruimte en met wat kleine verschuivingen maken de BSO kinderen na schooltijd gebruik van het lokaal.

We hebben samen de beschikking over een speel-/gymlokaal en die ruimte is geschikt om te spelen en te bewegen.

De buitenruimte is ruim en ligt voor de school en is omgeven door een hek. Hieraan grenst openbaar groen. De buitenruimte heeft een zandbak en daar omheen is ruimte om te fietsen, te rennen en te spelen. Buiten spelen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van peuters.

De groepsruimte is gezellig en knus ingericht waardoor peuters zich geborgen voelen. Het aanbod aan materialen en activiteiten is zodanig dat het aansluit bij de ontwikkeling van het kind. De materialen zijn geordend naar moeilijkheid zodat peuters zelfstandig de materialen kunnen kiezen. Wij proberen tevens een uitdagende ruimte te creëren met verschillende speelhoeken, zodat peuters zowel alleen als samen kunnen spelen. Spel is voor een kind dé manier om zich te ontwikkelen.