Over de cirkel

Kinderopvang wanneer het jou uitkomt!

 

De Cirkel is al jaren een begrip in de omgeving van Oost-Nederland als het om kinderopvang gaat. Kwalitatief hoogwaardige kinderopvang in de leeftijd van 0-12 jaar, in een stimulerende omgeving, waar kinderen centraal staan. De Cirkel is een organisatie die ambitieus, betrokken en eigen is.

De visie van De Cirkel luidt:
De Cirkel is een betrouwbare, sociale en professionele kinderopvangorganisatie die staat voor breed toegankelijke kinderopvang.

‘’Borgen en verbeteren’’ was het uitgangspunt voor de periode 2005-2008. Tevens is in deze tijd meer gebeurd dan borgen en verbeteren. Het werkgebied werd uitgebreid met de gemeenten Twenterand en Tubbergen. De capaciteit groeide fors, door overnames en door nieuwe centra te openen. Eind 2008 biedt De Cirkel opvang voor 2500 kinderen per week.

Voor de periode 2009-2012 is het plan ‘’Zien en gezien’’ worden de leidraad geweest in het bieden van de opvang. Opzoek naar partnerschap zoals peuterspeelzalen en scholen, werkt  De Cirkel aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Deze visie heeft geresulteerd in de fusies met peuterspeelzaalwerk en het oprichten van de stichtingen: Stichting Kindcentra De Cirkel Almelo en Stichting Kindcentra De Cirkel Twenterand. Deze samenwerkingen bieden unieke mogelijkheden om het ontwikkelingsaanbod en de opvangvraag van ouders te combineren.

We hebben inmiddels ruim 25 jaar ervaring. Wekelijks begroeten wij op onze vestigingen meer dan 4000 kinderen. In onze vertrouwde omgeving ontdekken baby's intuïtief de wereld. Peuters leren spelenderwijs. Op onze buitenschoolse opvang (BSO) stimuleren wij talent, met veel individuele aandacht voor dans, zang, techniek, sport en natuur. Want als het even kan zijn wij buiten: wij beschikken over de mooiste speeltuinen in de regio!

 

Kinderopvang De Cirkel beschikt over verschillende kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO's, maar ook over vestigingen met alle faciliteiten onder één dak. Wat je voorkeur ook is, voor baby's en peuters hebben wij altijd een warme, veilige plek waar ze naar hartenlust kunnen spelen en groeien. Daarom werken wij met onze peuters nauw samen met het kleuteronderwijs voor een soepele overgang naar groep 1. Ook onze BSO biedt de kleintjes een vertrouwde omgeving om samen met de leidsters heerlijk te spelen. En de oudsten? Die maken hun 'eigen' programma!