Buitenschoolse Opvang

Sam en Lot


Algemene informatie

Vestiging:

Buitenschoolse Opvang

Sam en Lot

LRK nummer: 148412476
Adres: Bornsestraat 36 A, 7627 NT Bornerbroek
Telefoon: 074 - 3842168
Teamleider: Mariska Jacobs
Openingstijden: na schooltijd tot 18.00 uur
Website: www.kovdecirkel.nl
Bijzonderheden: Gevestigd in de gezellige ruimte van het parochiegebouw van de St. Stephanuskerk

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

De binnen- en buitenruimte:

BSO Sam en Lot is gehuisvest op de begane grond in een gezellige ruimte van het parochiegebouw van de St. Stephanuskerk. In het direct aangrenzende en binnendoor bereikbare gebouw is Kinderdagverblijf Sam en Lot gevestigd.
De BSO heeft de beschikking over een permanente eigen ruimte die gehuurd wordt van het kerkbestuur. De buitenspeelruimte is omheind en wordt gedeeld met het kinderdagverblijf. Er is een deel aangewezen dat door de BSO-kinderen wordt gebruikt. Er staan een aantal speeltoestellen, een zandbak en er is een schuur met rijdend en ander spelmateriaal. Er kan ook gespeeld worden in het aangrenzende park en op het via het park binnendoor bereikbare speelplein van de St.Stephanusschool.

 

De groep:
De kinderen die gebruik maken van de BSO bezoeken de St. Stephanusschool en komen bijna allemaal uit Bornerbroek.
De BSO heeft ruimte voor 8 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.
De groep wordt begeleid door 1 pedagogisch medewerker. Het is een verticale basisgroep d.w.z dat kinderen van alle leeftijden in dezelfde groep verblijven op de vaste dagmomenten. De kinderen eten en drinken met elkaar bij binnenkomst ervaren deze groep en de pedagogisch medewerkers als hun eigen. Ze hebben de mogelijkheid om buiten de vaste dagmomenten hun groep te verlaten en samen met kinderen en/of leiding activiteiten te ondernemen. Er worden regelmatig leeftijdsgebonden activiteiten aangeboden.
Wij zorgen ervoor dat de kinderen van school worden opgehaald, dat doen we lopend. Onze pedagogisch medewerker is bij de school herkenbaar aan de bodywarmer waarop het logo van de Cirkel staat. Kinderen die een zelfstandigheidsverklaring hebben mogen op eigen gelegenheid naar de BSO komen. De BSO en de school liggen op ca 200 m. van elkaar en de BSO is “binnendoor” (via het parkje) bereikbaar.

In de schoolvakanties gaan de  kinderen van BSO Sam en Lot naar BSO De Rotsduif, vanwege geringe bezetting op de vestiging.
De medewerkers van BSO Sam en Lot is dan ook aanwezig.  Met elkaar hebben we dan een gezellig vakantieprogramma, waarin de ene keer een thema centraal staat, de andere keer uitstapjes gepland zijn en er ook zeker ruimte is voor eigen inbreng en vrijspelen door de kinderen.