Buitenschoolse Opvang
De Kleine Wereld

Algemene informatie

Vestiging:

Buitenschoolse Opvang
De Kleine Wereld

LRK nummer: 207344115
Adres: Oranjestraat 2A, 7676 BH Westerhaar-Vriezenveensewijk
Telefoon: 0546 - 658790
Teamleider: Cesley Nijen Twilhaar
Openingstijden: na schooltijd tot 18.00 uur
Website: www.kovdecirkel.nl
Bijzonderheden: Gevestigd in de Brede Buurtschool in Westerhaar

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

kleine_wereld_6960

 

De binnenruimte:
Het KC is gevestigd in de Brede school van Westerhaar met twee basisscholen. Het KC heeft een eigen ingang waardoor je binnen komt in de speelhal. Van hieruit kan je naar de twee groepsruimtes. De eerste groepsruimte heeft een slaapkamer. En tussen de eerste en tweede groepsruimte zit de keuken  en sanitaire ruimte en een leesruimte.
De BSO maakt gebruikt van een ruimte in de basisschool. 
De groepsruimtes hebben speelhoeken en een tafel waar gegeten en gespeeld wordt. Bij elke thema van piramide wijzigen we een hoek zodat de kinderen uitgedaagd worden tot ander spel.

 

De buitenruimte:
Vanuit de groepsruimtes kan je direct via een deur gebruik gemaakt worden van de omheinde buitenspeelplaats die is ingericht volgens de ideeën van “natuurlijk buiten spelen”. De tuin beschikt over verschillende ontdekplekken waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om bijv. te klimmen, te verstoppen en in de struiken te struinen. Er is een zandbak en ruimte om te fietsen, te rennen en te spelen. We gaan met de kinderen de (moes)tuin in om te zaaien, de plantjes water te geven en te harken. De groenten uit de tuin worden gebruikt bij de maaltijden. Deze manier van buitenbeleving heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. En naast alle educatieve aspecten is het buitenspelen en de natuurbeleving ook gewoon ontzettend leuk!
De BSO maakt gebruik van de speelplaats van de basisschool.