Buitenschoolse Opvang Weemeweide


Algemene informatie

Vestiging:

Buitenschoolse Opvang Weemeweide

LRK nummer: 527839607 en 232062560 (Shalomschool)
Adres: Koningshof 6, 7672 GA Vriezenveen
Telefoon: 0546 - 562588
Teamleider: Marloes Oude Nijhuis
Openingstijden: na schooltijd tot 18.00 uur
Website: www.kovdecirkel.nl
Bijzonderheden: BSO Weemeweide is gehuisvest in het gebouw aan de Koningshof waarin ook OBS Weemewereld en CBS De Shalom gevestigd zijn.

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

weemeweide_0012013-11-14-160157weemeweide_-_shalom_1weemeweide_-_shalom_2weemeweide_-_shalom_3weemeweide_-_shalom_4weemeweide_-_shalom_5

 


Binnen en buiten
Buitenschoolsopvang Weemeweide biedt veel mogelijkheden omdat we ruimtes delen met basisschool Weemewereld. Zo is er een prachtige keuken en gymlokaal tot beschikking. En een geweldige grote buitenspeelruimte. Buitenschoolse tijd is vrije tijd en betekent voor je kind veel vrijheid in het invullen van die tijd. Veel kinderen hebben zelf al wel een plannetje in hun hoofd wat ze graag willen doen. Het beweeglijke kind speelt vaak en graag buiten, het knutselkind vindt altijd wel materiaal in de knutselkast, weer anderen willen graag even rustig bijkomen van de schooldag door op de bank te lezen of even achter de computer te kruipen. Kinderen worden begeleid door de pedagogisch medewerkers en als ze een keer niet zelf tot spel komen, worden ze gestimuleerd. In de schoolvakanties is tijd en ruimte voor grotere activiteiten, uitstapjes en thema-activiteiten. Elke maand bieden we een ander thema met allerlei activiteiten aan, de kinderen zijn vrij om hier wel of niet aan mee te doen. Ook spelen we regelmatig samen met de kinderen van de kinderopvang.

 

De groep
De kinderen komen van Shalom, De Bron, De Regenboog, Eltheto, Rehoboth, De Polle, St. Antonius, Weemewereld en Johannes Bogermanschool. Er kunnen maximaal 60 kinderen per dag komen in drie groepen. De groepen worden begeleid worden door twee pedagogisch medewerkers.
De kinderen worden lopend, met de auto of met de taxi van school opgehaald. Er gaat een pedagogisch medewerker mee, die ook contact met de leerkracht onderhoudt. Onze pedagogisch medewerkers zijn makkelijk te herkennen aan hun bodywarmers met het logo van De Cirkel.

Weemewereld

http://www.weemewereld.nl/

Vanaf de leeftijd van vier jaar mag uw kind naar de basisschool. Op openbare basisschool ‘De Weemewereld’ waarmee we in De Brede School in Vriezenveen samenwerken, stromen de nieuwe leerlingen in groep 1 in. Ze mogen in overleg met de groepsleerkracht een aantal dagen voordat ze jarig zijn komen kijken en wennen. Op de dag dat ze 4 jaar zijn gaan ze dan echt naar school. Ze behoeven niet te wachten. De leerlingen van groep 1 en 2 hebben op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag vrij.
Op de Weemewereld zijn ze trots op het feit dat ze een echte Dalton-gecertificeerde basisschool zijn; maar bovenal is de boodschap van deze openbare school: "We zijn een uitstekende basisschool, waar uiteindelijk telt: opbrengst van het onderwijs,de resultaten. Daarbij bieden we een veilige omgeving waar kinderen elk op hun eigen wijze zelfstandig en verantwoordelijk worden en waar elk kind met respect voor de levensovertuiging van ouders meer dan welkom is.