Buitenschoolse Opvang
De Rotsduif


Algemene informatie

Vestiging:

Buitenschoolse Opvang
De Rotsduif

LRK nummer: 218897893
Adres: De Rotsduif 24, 7609 VK Almelo
Telefoon: 06 81110111
Teamleider: Kim Dekkers
Openingstijden: na schooltijd tot 18.00 uur
Website: www.kovdecirkel.nl
Bijzonderheden: Gevestigd in een multi-functioneel gebouw met peuterspeelzaal

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

rotsduif_001rotsduif_002rotsduif_003rotsduif_004rotsduif_005rotsduif_006

Binnen- en buitenruimte

Buitenschoolsopvang De Rotsduif is gevestigd bij een multifunctionele accommodatie, waarin ook een peuterspeelzaal zit. 
Er is een centrale hal, met aangrenzend de lokalen voor verschillende groepen. De sfeer is warm en huiselijk. Voor sport- en spelactiviteiten is er een speellokaal.  

De BSO heeft ruimte voor in totaal 60 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12  jaar, verdeeld over drie groepen, de Heksenketel, de Monsters en de Kanjers.  De groepen de Heksenketel en de Monsters vangen kinderen op van 4 tot 9 jaar. In de groep de Kanjers zitten de kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Iedere groep wordt begeleid door één of twee pedagogisch medewerkers, afhankelijk van de grootte van de groep. Op rustige dagen voegen we de groepen samen.

 

De groep

De kinderen krijgen bij binnenkomst drinken en een koekje en mogen daarna heerlijk gaan spelen. Dit mag ook in de andere groep of in de hal. Rond 15.15 uur gaan we met de kinderen aan tafel voor drinken en fruit. Ook doen we dan gezamenlijk een spelletje. Daarnaast spelen we ook veel buiten. BSO is de vrije tijd van kinderen en ze mogen dus zelf kiezen wat ze willen gaan doen. Daarnaast bieden wij allerlei activiteiten aan vaak in een team.

 

Halen en brengen

De meeste kinderen wonen in de buurt en bezoeken scholen uit de buurt. Buitenschoolse Opvang De Rotsduif haalt kinderen op van de volgende scholen: De Mare, De Bonkelaar en St. Stephanusschool. De kinderen van 9 jaar en ouder komen ook zelfstandig van de Huve, Compaan of Stapvoorde.

Wij zorgen ervoor dat de kinderen van school worden gehaald. Onze pedagogisch medewerkers zijn bij de scholen herkenbaar door de bodywarmer waarop het logo van De Cirkel staat.

 

Vaktanties

Tijdens schoolvakanties komen de kinderen van buitenschoolseopvang De Kolibrie ook naar De Rotsduif. Pedagogisch medewerkers van die vestigingen zijn dan ook aanwezig. Met elkaar hebben we dan een gezellig vakantieprogramma, waarin de ene keer een thema centraal staat, de andere keer uitstapjes gepland zijn en er ook zeker ruimte is voor eigen inbreng en vrijspelen door de kinderen.