Buitenschoolse Opvang
De Haambengels


Algemene informatie

Vestiging:

Buitenschoolse Opvang
De Haambengels

LRK nummer: 900417109
Adres: Almeloseweg 211 B, 7614 LA Mariaparochie
Telefoon: 0546 - 473616
Teamleider: Anne-Marijn van der Klis
Openingstijden: na schooltijd tot 18.00 uur
Website: www.kovedecirkel.nl
Bijzonderheden: Gevestigd in een multifunctioneel gebouw. KDV en BSO lopen bij elkaar naar binnen.

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

haambengels_bso_1haambengels_bso_2haambengels_bso_003haambengels_bso_004haambengels_bso_005haambengels_bso_006

Binnenruimte:
Buitenschoolseopvang De Haambengels is  gehuisvest in de multifunctionele accommodatie De Haambrink en ligt enigszins verscholen achter de Alphonsusschool. Er is een groepsruimte, die door het openen van een schuifdeur in verbinding staat met de kinderdagverblijfruimte. Er zijn speelhoeken, een bank om lekker rustig te zitten en een hoge tafel voor spel en eten.

De kinderen komen uit Mariaparochie en de wijk Markgraven in Almelo en gaan naar de Alphonsusschool, die voor het gebouw staat. Er zijn mogelijkheden voor 20 kinderen per dag, die begeleid worden door twee pedagogisch medewerkers. De kinderen worden lopend van school gehaald. Er gaat een pedagogisch medewerker mee, die ook contact met de leerkracht onderhoudt. De oudere kinderen komen meestal zelfstandig.

Buitenruimte:
De buitenruimte is ingericht als natuurlijke buitenspeelruimte waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen en ontdekken. Er zijn verschillende ontdekplekken waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om bijvoorbeeld te klimmen, hutten te bouwen. Deze manier van buitenbeleving heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen. En naast alle educatieve aspecten is het buitenspelen en de natuurbeleving ook gewoon ontzettend leuk!