Buitenschoolse Opvang Sesamstraat


Algemene informatie

Vestiging:

Buitenschoolse Opvang Sesamstraat

LRK nummer: 154217335
Adres: Valeriusstraat 1A, 7604 CH Almelo
Telefoon: 0614873274
Teamleider: Agnes Schoonewelle
Openingstijden: na schooltijd tot 18.00 uur
Website: www.kovdecirkel.nl
Bijzonderheden: Gevestigd op de bovenverdieping van KDV Sesamstraat.

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

sesamstraat_001eninver_-_oude_vestigingeninver_-_oude_vestiging_2

Binnen en buiten
BSO Sesamstraat ligt aan de achterkant van het MFA Eninver, binnen het kinderdagverblijf Sesamstraat. De BSO beschikt over een ruime groepsruimte met eigen keuken op de eerste verdieping. De groepsruimte heeft verschillende hoeken waar de kinderen kunnen spelen of even terug kunnen trekken.
Buiten maken we gebruik van het grote plein van het MFA Eninver, waar we ook toegang hebben tot de materialen van de scholen. Het schoolplein is creatief ingericht, wat de kinderen uitdaagt tot spel.

 

De groep
De groep is geschikt voor de opvang van maximaal 20 kinderen. De kinderen worden lopend van school gehaald. De oudere kinderen komen meestal zelfstandig. Er gaat een pedagogisch medewerker mee, die ook contact met de leerkracht onderhoudt. Doordat direct contact met de kinderdagverblijf groep mogelijk is, hebben de kinderen de mogelijkheid om ook met de hele jonge kinderen te spelen. Op woensdag en vrijdagmiddag spelen de BSO-kinderen vaak met de KDV- kinderen, omdat er dan een kleine groep aanwezig is.


Activiteiten
BSO-tijd is vrije tijd en betekent voor je kind veel vrijheid in het invullen van die tijd. Veel kinderen hebben zelf al wel een plannetje in hun hoofd wat ze graag willen doen. Het beweeglijke kind speelt vaak en graag buiten. Het knutselkind vindt altijd wel materiaal in de knutselkast. Weer anderen willen graag even rustig bijkomen van de schooldag door op de bank te lezen of even achter de computer te kruipen. Kinderen worden begeleid door de pedagogisch medewerkers en als ze een keer niet zelf tot spel komen, worden ze gestimuleerd. Ook kunnen de kinderen naar beneden naar het kinderdagverblijf om daar te helpen met voorlezen, eten klaar maken enz. In de schoolvakanties is er tijd en ruimte voor grotere activiteiten, uitstapjes en thema-activiteiten is samenwerking met BSO De Boemerang.
Met het buitenspelen maken wij gebruik van het speelplein en de materialen van MFA Eninver. Kinderen kunnen hier voetballen,skeeleren, fietsen, in de zandbak op het klimrek, etc.