BSO Het Avontuur


Algemene informatie

Vestiging:

BSO Het Avontuur

LRK nummer: 225867680
Adres: Clematisstraat 2, 7601 EJ Almelo
Telefoon: 06 50653708
Teamleider: Agnes Schoonewelle
Openingstijden: na schooltijd tot 18.00 uur
Website: www.kovdecirkel.nl
Bijzonderheden: kleinschalig, vrolijk en BSO en KDV ineen

Fotoalbum (Klik op de foto voor een vergroting)

avontuur_001avontuur_002avontuur_003avontuur_004avontuur_005avontuur_006avontuur_007

Binnen en buiten
Buitenschoolsopvang Het Avontuur heeft een huiskamer in wijkcentrum De Schöppe in de wijk De Riet. De huiskamer wordt gebruikt voor samen eten en spelen. Elke dag wordt er buiten gespeeld op het speelplein van school. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van het speellokaal waar ruimte is om lekker te bewegen en rennen. Met jou en met je kind maken we afspraken over de vrijheid die je kind krijgt voor het spelen op het schoolplein.

 

De groep
Buitenschoolsopvang Het Avontuur bestaat uit een groep van maximaal 20 kinderen, die begeleid worden door twee pedagogisch medewerkers. De meeste kinderen wonen en bezoeken scholen in de buurt.
Wij halen je kind met de taxi van school. Er gaat een pedagogisch medewerker mee, die ook contact met de leerkracht onderhoudt. Buitenschoolsopvang Het Avontuur haalt kinderen op van De Kubus, De Windhoek, St. Egbertus en  De Heemde.

Tijdens schoolvakanties hebben we een gezellig vakantieprogramma, waarin de ene keer een thema centraal staat, de andere keer uitstapjes gepland zijn en er ook zeker ruimte is voor eigen inbreng van de kinderen en vrij spelen.

 

Het Avontuur in de brede school
Buitenschoolsopvang Het Avontuur is partner/ deelnemer in bredebuurtschool De Riet. Samen werken we aan een groter aanbod voor kinderen uit de wijk, waaronder naschoolse activiteiten.
We bieden de kinderen naschoolse opvang onder één dak. Buitenschoolsopvang mag gebruik maken van beide buitenspeelplaatsen van De Kubus. Eén plaats is ingericht als natuurlijk buiten spelen.